Gratis PDF met 3 hoofdstukken uit het boek 'In 10 stappen gelukkige leerlingen'.

Gelijk downloaden

Wil je gewoon even een kijkje nemen in het boek 'In 10 stappen gelukkige leerlingen' zonder gelijk ergens je mailadres en telefoonnummer achter te hoeven laten? Klik dan op de onderstaande knop. Je download dan gelijk een pdf van het boek met de eerste drie hoofdstukken.

Download gelijk de preview

GRATIS het hele e-book!

Op de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs, heb ik eind januari flyers uitgedeeld voor een gratis e-book-versie van 'In 10 stappen gelukkige leerlingen'. Hierbij wil ik iedereen die op mijn website komt op deze mogelijkheid wijzen. 

Het werkt als volgt:

 1. Meld je aan voor de gratis online omgeving 'Startpakket School Vol Levenskunst' op improvalley.nl/startpakket.
 2. Ontvang in de mail je wachtwoord. En log met je mailadres en dit wachtwoord in op: improvalley.nl/login.
 3. Ga naar het programma 'Startpakket School Vol Levenskunst' in de online omgeving. En download bij het onderdeel 'INTRODUCTIE en BOEK' de hele pdf of e-pub.
 
Meld je aan voor de gratis online omgeving

Meer over het Startpakket School vol Levenskunst

In deze online omgeving heb je ook gelijk toegang tot al het extra materiaal dat bij het boek zit:

 • Kom tot een goed verhaal (werkdocument);
 • Kletskaartjes voor thuis;
 • Aanspreken op normen en waarden (interne training);
 • Praatposter;
 • Gedeeld eigenaarschap stimuleren (interne presentatie);
 • Voorstellingsvormen improvisatietheater;
 • Competentieroos levensvaardigheden;
 • Microtraining levensvaardigheden;
 • Planner meerjarentraject;
 • Bonus: 3 liedjes.
   

Waarom is alles gratis?

Onze missie is om van iedereen in het voortgezet onderwijs een levenskunstenaar te maken. Dat wil zeggen: met oog voor jezelf, je omgeving en je acties hierop afstemmend.

Omdat we een relatief nieuwe partij zijn in het onderwijs, snappen we dat je ons niet alleen op onze blauwe ogen zult vertrouwen. Wij willen laagdrempelig laten zien wat we in huis hebben door jullie alvast een start te laten maken met ons boek en een aantal materialen dat jullie op dit moment aanspreekt.

Blijft het bij deze gratis inspiratie, dan zijn we al lang blij als jullie er iets uit hebben kunnen pikken voor meer levenskunst in de school. Wie echt geïnspireerd is geraakt en meer verdieping, training of coaching wil komt wel uit bij ons betaalde aanbod.

Maak van iedereen op je middelbare school een ware levenskunstenaar!

Over het boek

Voor levenskunst tussen de regels
Je hebt als schoolleider en docent in het voortgezet onderwijs niet alleen invloed op wat leerlingen leren, maar ook op hoe zij in het leven staan. Wil jij tussen de regels door op school aandacht besteden aan het levensgeluk van je leerlingen, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Lees dan het boek 'In 10 stappen gelukkige leerlingen'.

Een stappenplan en inspiratie
Het is geschreven door Moes Wagenaar. Moes legt in 10 stappen uit wat je moet doen om schoolbreed aandacht te hebben voor elkaar als mens. Ze laat je zien hoe je vooroordelen over aandacht geven aan persoonlijke onderwerpen uit de weg ruimt en hoe iedereen meer mentaal welbevinden kan ervaren. Ook geeft ze je volop inspiratie om ieders levensvaardigheden te versterken.

Met vertrouwen aan de slag
Na het lezen van dit boek ben je overtuigd: onafhankelijk van je schooltype kun je er niet onderuit om preventief in te zetten op het welzijn van je leerlingen. Je hebt zin en vertrouwen om hier als team en als schoolleiding mee aan de slag te gaan! 

Auteur: Moes Wagenaar

Moes (Marloes) Wagenaar (1981) is eigenaar van Improvalley. Ze is praktisch filosoof, heeft meer dan twintig jaar ervaring met (toegepaste) improvisatie en is vanaf 2015 werkzaam in de wereld van het voortgezet onderwijs. Ze begeleidt docenten en schoolleiders bij het vormen van een persoonlijk klimaat op school, waarin leerlingen én medewerkers zich gehoord en gezien voelen.

Joep Dohmen

‘Filosofie is van oudsher levenskunst (ars vitae) en geluk is het hoofddoel. Moes Wagenaar heeft dat idee afgestoft en laat in 10 stappen goed zien hoe docenten, leerlingen en ouders tezamen ware levenskunstenaars kunnen worden.’ 

Meld je aan voor het startpakket met het hele boek als pdf en e-pub >>
Of ga naar de bestelpagina van het fysieke boek >>