Gratis PDF met 3 hoofdstukken uit het boek 'In 10 stappen gelukkige leerlingen'.

Download gelijk de preview

Boeklancering op de NOT in de Jaarbeurs

 

Hierboven kun je alvast een preview downloaden, maar het echte boek is er nog niet.

Dat komt pas uit op de eerste dag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs. Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 januari 2023 staat Improvalley daar met een stand.

Je kun je daar op de stand het e-book gratis downloaden (normaal: €10 euro) en een fysiek exemplaar voor €10 euro kopen (normaal: €17,50).

Meld je aan voor de NOT

Over het boek

Voor levenskunst tussen de regels
Je hebt als docent in het voortgezet onderwijs niet alleen invloed op wat leerlingen leren, maar ook op hoe zij in het leven staan. Wil jij tussen de regels door op school aandacht besteden aan het levensgeluk van je leerlingen, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Lees dan het boek 'In 10 stappen gelukkige leerlingen'.

Een stappenplan en inspiratie
Het is geschreven door Moes Wagenaar. Moes legt in 10 stappen uit wat je moet doen om schoolbreed aandacht te hebben voor elkaar als mens. Ze laat je zien hoe je vooroordelen over aandacht geven aan persoonlijke onderwerpen uit de weg ruimt en hoe iedereen meer mentaal welbevinden kan ervaren. Ook geeft ze je volop inspiratie om ieders levensvaardigheden te versterken.

Met vertrouwen aan de slag
Na het lezen van dit boek ben je overtuigd: onafhankelijk van je schooltype kun je er niet onderuit om preventief in te zetten op het welzijn van je leerlingen. Je hebt zin en vertrouwen om hier als team en als schoolleiding mee aan de slag te gaan! 

Auteur: Moes Wagenaar

Moes (Marloes) Wagenaar (1981) is eigenaar van Improvalley. Ze is praktisch filosoof, heeft meer dan twintig jaar ervaring met (toegepaste) improvisatie en is vanaf 2015 werkzaam in de wereld van het voortgezet onderwijs. Ze begeleidt docenten en schoolleiders bij het vormen van een persoonlijk klimaat op school, waarin leerlingen én medewerkers zich gehoord en gezien voelen.

Joep Dohmen

‘Filosofie is van oudsher levenskunst (ars vitae) en geluk is het hoofddoel. Moes Wagenaar heeft dat idee afgestoft en laat in 10 stappen goed zien hoe docenten, leerlingen en ouders tezamen ware levenskunstenaars kunnen worden.’ 

Download de preview met 3 hoofdstukken
Of ga naar de bestelpagina van het fysieke boek